200 g penne (lloj makaroni)
domate të vogla të freskëta ( sipas dëshirës)
2 qepë
2 lugë vaj
180 g fileto merluci
verë të bardhë sipas dëshirës
1 thelbi hudhër
borzilok sipas dëshirës
lëng peshku ose perimesh
Kripë dhe piper.
Përgatitja:
Vendosim në zjarr një tigan, shtojmë vaj dhe hudhrën. E heqim nga zjarri përpara se hudhra të marrë ngjyrë, shtojmë qepën e prerë dhe e trazojmë për pak minuta.
E shuajmë me verën e bardhë dhe e lemë për pak çaste në mënyrë që të avullojë alkooli, shtojmë merlucin të prerë në kuba, domaten e freskët dhe borzilokun. Nëse është e nevojshme i hedhim edhe pak lëng peshku ose perimesh, në mënyrë që masa të ziejë.
Ndërkohë, ziejmë makaronat dhe më pas i shtojmë salcën e përgatitur duke e përzier mirë.
Pjatën e shërbejmë të ngrohtë dhe për zbukurim, lart vendosim 1 gjethe borzilok të freskët.
0 σχόλια:
Post a Comment