Flying Angel Heart

5.27.2014

Kujdes! Ja se çfarë duhet të bëni për Toponimet: Pasaporta të reja!

 

 

Toponimet FSHSH 1

Kujdes! Ja se çfarë duhet të bëni për Toponimet: Pasaporta të reja!

Para pak ditësh (22-05-2014) u dha dhe zyrtarisht leja; hyrje-dalje, nga dhe për në territorin e Republikës Demokratike të Greqisë nga autoritet përkatëse greke, për të gjithë fëmijët emigrantë shqiptarë që kanë problem me Toponimet!

Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi në kuadër të realizimit të programit të saj, në mbështetje të plotë të komunitetit shqiptar dhe të drejtave legjitime të tij, vazhdon e palodhur përpjekjet për informimin sa më të shpejtë, të saktë, në kohë dhe pa kosto të komunitetit dhe çdo bashkatdhetari shqiptar që jeton në Greqi dhe jo vetëm.

Edhe pse problemi i toponimeve “u zgjidh”, të paktën ashtu siç dhe u deklarua nga dy Ministritë e Punëve të Jashtme: Shqipëri – Greqi, Ne si Federatë nga ana jonë kërkuam me ngulm dhe vazhdojmë të insistojmë që bashkatdhetarët tanë të informohen në kohë dhe saktë rreth zgjidhjes përfundimtare. Për pasojë, pas investigimeve të fundit dhe kontaktet me pikat doganore, siç ajo me Kakavijën rezulton se: Kalimi në pikat doganore të Greqisë, nga dt. 22-05-2014 e më pas për të gjithë fëmijët e emigrantëve shqiptarë që kanë problem me Toponimet do të bëhet me pajisjen nga autoritet doganore greke të një dokumenti (shiko foton). Ky dokument do të vuloset dhe shënohet data e kalimit sa herë që fëmija hyn dhe del nga territori i Greqisë. Kujdes, ky dokument – siç dhe shënohet nën grafikën e dokumentit vlen dhe për të gjithë vendet të zonës Shengen dhe është e detyrueshme që poseduesi t’jua tregoj nëse i kërkohet nga autoritetet doganore-, vlen deri më 30-12-2014!

Ndërkohë gjatë kësaj periudhe – pra që nga momenti që fëmija pajiset me këtë dokument-, duhet që poseduesit deri më 30-12-2014 të kenë zëvendësuar Pasaportën problematike që disponojnë me një Pasaportë të Re. Pasaportat lëshohen nga të gjitha pikat e caktuara nga autoritet shqiptare brenda territorit të Shqipërisë dhe jashtë saj përfshirë dhe Ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Greqi.
Ajo që ende nuk është bërë e ditur rreth kësaj procedure është kostoja e pasaportës, nëse kjo do rëndoj emigrantët apo autoritetin shqiptar kompetent dhe fajtor të gabimit fatal të shënimit të vendlindjeve të fëmijëve, njohur ndryshe si; Toponime!

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment