Flying Angel Heart

5.31.2013

12 rregulla të pashkruara që duhet t’i zbatojë çdo njeri

 

 

Jo gjithmone e dime se si duhet te sillemi ne nje sitate te caktuar. Megjithate, ja disa rregulla te thjeshta te cilat mudn te jene te vlefshme ne jeten e perditshme :

1. Ne shkallet levizese qendroni ne te djethte dhe lereni te lire anen e majte per ata qe e kane me nxitim.

2. Pertypni çamçakez me goje mbyllur, askush nuk ka qejf ta degjoje mbllaçitjen tuaj.

3. Mbajtja e kufjeve ne nje vend publik eshte nje menyre te theni “Mos me flisni”

4. Mos ndaloni pa pritur kur jeni duke ecur ne nje rruge plot me njerez.

5. Ne tren, autobus apo ashensor ne fillimi lini te tjeret te dalin para se te hyni brenda.

6. Ne nje tren plot me njerez mos u shtrini sikur jeni ne shtepine tuaj, por rrini ulur ne menyre normale.

7. Ne dyqan apo supermarket verini gjerat aty ku e kishin vendin para se t’i leviznit.

8. Mos mendoni se dukeni te zgjuar nese ne rruge ecni shpejt apo beni parakalime te gabuara me makinen tuaj.

9. Kujdes me çamçakezin, mos e hidhni vend e pa vend.

10. Kurre mos e lini pasten e dhembeve te hapur apo te mbllur jo mire, mund te kete pasoja te dhembet tuaj.

11. Mos bertisni kur flisni ne telefon.

12. Mbulojeni gojen me duar kur teshtini apo kolliteteni.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment