Flying Angel Heart

7.01.2013

Instrumenti që transformon zhurmat e trafikut në tinguj të këndshëm muzike

 

 

Zhurma e trafikut të sotëm përbën një problem serioz për veshët e qytetarëve, është një zhurmë e fortë dhe aspak e këndshme.

Por Marc De Pape, një teknolog i vetëquajtur kreativ i inkurajon qytetarët ti transformojnë këto zhurma shurdhuese në tingujt e një muzike tërheqëse.

De Pape mendon ta arrijë këtë me anë të krijimit të tij, një instrumenti të inspiruar nga tingujt e erës.

Një përmbledhje e 18 sensorëve masin 27 qendra të dhënash (përveç mjeteve të tjera përfshihen edhe termometrat dhe mikrofonët), që përkthejnë impulset dhe rrjedhjet e tingujve të qyteteve të mbingarkuara”, tha De Pape.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment