Flying Angel Heart

6.03.2014

Pija që i mban dhëmbët të shëndetshëm

 

 

 

 

Një arsye më shumë për të kthyer ndonjë gotë, është pikërisht shëndeti i dhëmbëve. Krahas vetive të njohura për zemrën, vera e kuqe i mbron dhëmbët nga kariet.
Ky fakt tregohet nga një studim i Këshillit Kombëtar të Kërkimeve Spanjolle, i botuar në revistën shkencore “Journal of Agricultural and Food Chemistry”.
“Problemet e dhëmbëve janë shumë të përhapura dhe në 60-90% të popullsisë botërore. Disa elementë që gjenden te vera e kuqe, shërbejnë si mbrojtës për zhvillimin e baktereve në dhëmbë, duke shmangur shfaqjen e karieve”, shprehet doktoresha Maria Victoria Moreno-Arribas, e cila ka analizuar ndikimin që ka vera në shëndetin e dhëmbëve.
Në të gjitha rastet e studimit u konstatua efikasiteti i verës për shkatërrimin e baktereve

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment