Flying Angel Heart

3.09.2014

Fillon pastrimi i lumenjve

Ministria e Mjedisit ka nisur një aksion për pastrimin e shtretërve të lumenjve, ndotja e të cilëve është kthyer në një shqetësim të madh për të gjitha zonat ku ato kalojnë.
Aksioni i pare ka nisur ne zonen mes dy urave te shijakut ne lumin Erzen, ku morren pjese punonjes te Ministrise se Mjedisit, Drejtorise se Sherbimit Publik ne Durres, drejtori te tjera te qytetit dhe rreth 150 te rinj. Ministri i Mjedisit  Lefter Koka e ka vene theksin tek fakti se demtimi i lumit Erzen, ku edhe eshte perqendruar aksioni i pare eshte kthyer ne vendgrumbullim plehrash nga komunat dhe bashkite, te cilat e perdorin si vend per te hedhur mbetjet e tyre.
Shtreterit e lumejve jane tejmbushur nga mbeturinat si pasoje e hedhes se tyre pergjate rrjedhes. Ne mungese te landifilleve, bashkite dhe kominat qe ndodhen prane lumejve e perrenjve i hedhin mbeturinat urbane ne shtreterit e tyre qe me pas transportohen nga uji duke ndotur te gjithe luginen ku rrjedhin keta lumenj.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment