Flying Angel Heart

3.09.2014

Ushqimet që luftojnë dhimbjen e kokës

 

 


headacheEkspertët pajtohen me faktin se faktorët që na shkaktojnë dhimbjen e kokës janë  nga më të shumtat. Dietat, sëmundjet kronike apo edhe ato të trashëguara janë disa prej arsyeve që mund te kemi dhimbje koke.

Edhe kur ne mund të jemi të kufizuar nga ushqimet, disa prej tyre do të na bënte mirë t’i konsumonim. Do të vëreni se nëse jeni të rregullt në atë çka konsumoni, nuk do të ndjeni më dhimbje koke.

Spinaqi

Është i pasur më riboflavin dhe vitaminë B. Kjo e fundit ndihmon në parandalimin e migrenës.

Peshk yndyror

Sipas një studimi në vitin 2013, disa hulumtues vunë re se peshku yndyror ndihmon në zvogëlimin e  dhimbjes kronike të kokës.

Shalqini

Nëse dhimbja juaj e kokës është kronike dhe ka lidhje me dehidratimin e trupit, atëherë ju keni nevojë për të konsumuar ushqime që kanë në përmbajtje ujin, si psh. shalqini.

Patatet

Patatet e pjekura trajtojnë dhe reduktojnë dhimbjen e kokës. Kjo sepse në përbërjen e tyre ndodhet kalium.

Kafeja

Për sa kohë ju nuk e teproni me konsumimin e saj, kafeja ndikon në reduktimin e uljes së kokës. Shumë prej medikamenteve të cilat përdoren për të lehtësuar dhimbjen e kokës kanë në përmbajtjen e tyre kafeinë.

Bajamet

Bajamet kanë në përmbajtjen e tyre magnez. Kjo ndihmon në lehtësimin e dhimbjes së kokës dhe shmang kthimin e saj në dhimbje kronike.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment