Flying Angel Heart

3.09.2014

Qumështi i nënës shpëton foshnjet nën peshë

 

 

momNuk janë të pakta rastet kur fëmijët lindin më herët se muaji i nëntë i shtatëzanisë. Këto rastw kanë bërë që mjekësia të gjejë mënyra nga më të ndryshmet për të shpëtuar jetën e këtyre bebeve.

Studimet së fundmi kanë vërtetuar se jeta e fëmijëve të cilët lindin parakohe mund të shpëtohet nga qumështi i nënës.

Por nëse një fëmijë lind para kohë, qumështi i nënës ende nuk do të jetë formuar plotësisht, e për këtë arsye SHBA dhe Evropa po mendon për hapjen dhe mbajtjen e bankave të qumështit.

Italia dhe Franca janë vendet e para që kanë miratuar rregulloren për bankat e qumështit. Këtp banka funskionojnë nëpërmjet mënyrës vullnetare që nënat në të gjithë botën vendosin të dhurojnë qumështin e gjirit të tyre apo jo. Kjo është një mënyrë e cila ju vjen në ndihmë të gjithë atyre foshnjave të cilat lindin parakohe, por mund të kenë mundësine e kurimit.

Në rastet e foshnjave që lindin parakohe dhe që ndodhen në gjendje kritike, marrja dhe kosnumimi i qumështit që  ndodhet në bankë ndihmon së pari në formimin e zorrëve të fëmijëve, problem ky thelbësor i cili mund të kthehet edhe në vdekjeprurës.

Nga statistikat, 15-18 fëmijë të lindur para kohe në të gjithë botën mund t’ju shpëtohet jeta vetëm nga qumështi i gjirit të nënës.

Aktualisht Italia dhe Suedia janë në vendin e parë në Evropë për dhurimin e qumështit të gjirit dhe mbajtjes së tij në bankat e qumështit.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment