Flying Angel Heart

3.09.2014

Stamboll, lirohet ish-shefi i shtabit të ushtrisë tuke

 

 

Një Gjykatë në Stamboll ka vendosur lirimin e ish-shefit të shtabit të ushtrisë turke, Ilker Bashbug, i dënuar më herët me burgim të përjetshëm për tentativë grusht shtetit, për rrëzimin e qeverisë kryeministrit Erdogan.

Ilker-BashbugVendimi erdhi pasi Gjykata Kushtetuese kishte verifikuar shkelje të natyrë procedural në gjyqin ndaj ish-gjeneralit dhe bashkëpunëtorëve të tij. Bashbug la mbrëmjen e kaluar burgun në Stamboll dhe deklaroi se do t’I shkonte deri në fund pretendimit të tij për pafajësi.

Bashbug u arrestua në 2010, ndërsa në 2013 u dha dënimi për të dhe 200 oficerë të tjerë të lartë të ushtrisë turke nën akuzë për grusht shteti.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment