Flying Angel Heart

3.07.2014

Supë me spinaq

 

 


supe_spinaqPërbërësit për 4 persona:

300 g spinaq

50 g gjalp

50 g miell

500 ml qumësht

2 vezë

50 g djathë parmixhano i grirë

500 ml lëng supe

Përgatitja:

Ziejmë spinaqin më shumë pak ujë, kujdesemi që të zbutet mirë dhe më pas e kullojmë me anë të një site.

Shkrijmë gjalpin dhe më pas shtojmë miellin dhe qumështin që duhet të jetë i nxehtë. I përziejmë mirë e mirë dhe i lemë në zjarr për rreth 5 minuta, ndërsa vazhdojmë ta përziejmë.

E lemë salcën që të ftohet dhe më pas i shtojmë vezët e rrahura, djathin dhe spinaqin. E përziejmë masën me kujdes dhe më pas e hedhim në lëngun e supës. E lemë të ziejmë për rreth 5 minuta.

0 σχόλια:

Post a Comment