Flying Angel Heart

3.04.2014

Makarona me salmon dhe domate

 

 


makarona_merlucPërbërësit për 2 persona:

200 g penne (lloj makaroni)

domate të vogla të freskëta ( sipas dëshirës)

2 qepë

2 lugë vaj

180 g fileto merluci

verë të bardhë sipas dëshirës

1 thelbi hudhër

borzilok sipas dëshirës

lëng peshku ose perimesh

Kripë dhe piper.

Përgatitja:

Vendosim në zjarr një tigan, shtojmë vaj dhe hudhrën. E heqim nga zjarri përpara se hudhra të marrë ngjyrë, shtojmë qepën e prerë dhe e trazojmë për pak minuta.

E shuajmë me verën e bardhë dhe e lemë për pak çaste në mënyrë që të avullojë alkooli, shtojmë merlucin të prerë në kuba, domaten e freskët dhe borzilokun. Nëse është e nevojshme i hedhim edhe pak lëng peshku ose perimesh, në mënyrë që masa të ziejë.

Ndërkohë, ziejmë makaronat dhe më pas i shtojmë salcën e përgatitur duke e përzier mirë.

Pjatën e shërbejmë të ngrohtë dhe për zbukurim, lart vendosim 1 gjethe borzilok të frekët.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment