Flying Angel Heart

6.14.2013

Mbishkrimi Ilir që i “tremben” arkeologët dhe historianët shqiptar, dëshmon bujshëm identitetin shqiptar në mijëvjeçar të shkruar!

 

 

AnaEdhe pse deri më sot, arkeologët dhe historianët shqiptarë i referohen shkrimit të lashtë Ilir, si shkrim “shqip” por me alfabet grek!!!

A është e vërtet kjo?

Pa dashur të zgjatemi po ju paraqesim një fakt të padiskutueshëm të identitetit shqiptarë Ilir që në lashtësi!
Kjo fare lehtë mund të faktohet në mbishkrimet mesapike… ku duket qartë përdorimi i germave jo “helene” ku veçojnë R-ja, F-ja dhe A-ja Ilire, të cilat stolisin këtë mbishkrim të lashtë, por që në fakt dëshmojnë qartësinë e shqipes së shkruar që në lashtësi./alb-observer.com/
Në këto mbishkrime duket qartë fjala Bilifa… që sipas gjasave bëhet fjalë për Ana Aprodita e bija e Alfekos… dhe vijon!
Por, duhet theksuar se mbishkrimi i përket shekullit të 3-të para erës së re!
Dhe i rikthehemi pyetjes:
- A nuk është më e pastër se kurrë kjo shqipe e shkruar?
Ana

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment