Flying Angel Heart

6.14.2013

Islanda tërhiqet nga BE, Fule: E vështirë për mua, por respektoj vendimin e qeverisë dhe qytetarëve

 

 

Islanda është tërhequr nga procesi i anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Deklaraten e ka bere ministri i Jashtëm i këtij vendi, Gunar Bragi Svejnson, tre javë pasi qeveria e re ka marrë detyrën.
“Kështu funksionon demokracia. Ne jemi pjesë e Evropës dhe duam të forcojmë marrëdhëniet tona në mënyra të tjera”, ka thënë ai, gjatë vizitës në selinë e BE-së.
Komisioneri për zgjerim i Bashkimit Evropian, Stefan Fuele, ka pranuar se tërheqja e Islandës nga anëtarësimi në bllok, paraqet goditje personale për të.
“Nuk e kam pasur të lehtë të pranoj këtë vendim. Por, jam profesionist dhe respektoj dëshirën e përfaqësuesve të zgjedhur dhe të qytetarëve, pa ndonjë dyshim”, ka thënë Fuele.
Qeveria e kaluar e Islandës ka nisur negociatat për anëtarësim në BE më 2010, me besimin se hyrja në këtë bllok do t’i sjellë siguri ekonomike vendit, pas kolapsit të sistemit bankar më 2008.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment