Flying Angel Heart

6.02.2013

Djersë Dhe Erë E Keqe? Ja Si Mund T’i Luftoni Sapun kundër djersës

 

Djersin shumë dhe… mban erë? Problem yt mund të jetë hiperidroza, një djersitje e madhe. Për të luftuar erën e keqe, arma e parë është një higjenë e përditshme. Ty të duhettë lahesh disa herë gjatë ditës dhe të përdorësh sapun me vajra vegjetalë, që kanë edhe funksion antibekterik. Era e keqe mund të vijë prej disa baktereve të cilët me shtimin e djersës për shkak të vapës çlirojnë aromë të keqe.

djersa[1]
Deordorantë kundra djersës

Për të luftuar erën e keqe mund të përdorni edhe deordorantë anti djersës, që përmbajnë substance për të bllokuar djersën.

Pudër? Po!

E nevojshme në këtë betejë është edhe pudra e parfumosur, e cila ju ndihmon ta mbani lëkurën të thatë dhe të pastër.

Jo, qepës dhe hudhrës

Një këshillë për në kuzhinë: më mirë të mos përdorni hudhër, qepë dhe erëza, të cilat organizmi i eliminon përmes djersës, duke i dhënë edhe një aromë aspak të këndshme.

Veshje linoje dhe pambuku

Kundër djersitjes së tepërt edhe veshja ju vjen në ndihmë. Më mirë zgjidhni fibrat natyrale sesa ato sintetike.

Veshje të gjera

Përdorni veshje të gjera. Gjatë stinës së nxehtë më mirë të mos përdorni veshje që ju rrinë ngjitur me trupin. Ato nuk e lënë lëkurën të marri frymë duke ju bërë rë ndiheni të bezdisura dhe prej veshjeve që do të jenë kështu vazhdimisht të lagura prej djersës.

Kujdesu për këmbët

Kujdes për këmbët. Mos mbani veshur gjatë gjithë ditës atlete ose këpucë të mbyllura.

ndahe me miqët

0 σχόλια:

Post a Comment